Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons


Webinar over de Europese Dienstenrichtlijn

Samen met Poelmann van den Broek advocaten praten wij u bij

Op donderdag 9 april was Ward Frielink te gast bij Poelmann van den Broek advocaten uit Nijmegen. Samen met advocaat Robin Evens gaf hij tijdens een live webinar uitleg over gevolgen van de Europese Dienstenrichtlijn voor ruimtelijk detailhandelsbeleid. Robin ging in op de meer juridische kant, Ward op de beleids- en onderzoekskant. We hebben een korte samenvatting gemaakt met in 5 minuten de hoofdlijnen van het webinar (zie hieronder).

Aanleiding voor het webinar was een interessante uitspraak over een winkel op een bedrijventerrein in Schijndel. Als adviseur van de gemeente Meierijstad maakten wij ondere andere het detailhandelsbeleid voor de gemeente en samen met Poelmann van den Broek advocaten ondersteunden wij de gemeente bij deze juriridische procedure bij de Raad van State. Behalve het mooie nieuws dat de gemeente de zaak glansrijk heeft gewonnen, biedt de uitspraak ook veel interessante informatie voor andere gemeenten. Wij vonden dat we dat moesten delen en hebben er daarom een webinar aan gewijd.

Ward Frielink
Directeur DTNP

Handreiking Dienstenrichtlijn

Eerder schreven wij meen aan de Handreiking "Dienstenrichtlijn en Ruimtelijke ordening". Deze handreiking is door gemeenten en provincies te gebruiken om te toetsen of brancheringsregels voor detailhandel in bijvoorbeeld bestemmingsplannen en verordeningen de toets van de Dienstenrichtlijn (kunnen) doorstaan.

Download via deze pagina de handreiking

Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie