Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Nieuwe Markt Kampen wordt prettig verblijfsplein met sterke warenmarkt
Principeontwerp herinrichting Nieuwe Markt ongewijzigd vastgesteld

“We zijn heel trots op de samenwerking in Kampen en op het mooie resultaat dat daarmee in korte tijd bereikt is!” Stedenbouwkundige Peter Rosmulder kijkt met tevredenheid terug op het proces waarmee in Kampen is besloten dat de Nieuwe Markt wordt veranderd van een parkeerplein in een verblijfsplein. “Door dit project uit de ontwikkelstrategie voor de binnenstad zo snel op te pakken en uit te voeren kan het als een vliegwiel voor de overige projecten functioneren. Kampen werkt daarmee voortvarend aan een leefbare en gastvrije binnenstad.”

“We stelden het principeontwerp op met vertegenwoordigers van de zaterdagmarkt, binnenstadondernemers, Kampen Partners, Abdij1472, de Stadsgehoorzaal en de gemeente. Via een klankbordgroep zijn de meningen en ideeën van omwonenden in het ontwerp meegenomen. Doordat we steeds de meningen van de betrokkenen hebben meegenomen, wordt het vastgestelde principeontwerp breed gedragen.”

Op de Nieuwe Markt krijgt de zaterdagmarkt, het wekelijkse feestje voor de binnenstad, nu ook definitief een plek. De voorzitter van de zaterdagmarkt, Jacob Hoogstede, is daar blij mee: “De markt is een belangrijke toeristische trekpleister voor de binnenstad van Kampen. Met de verplaatsing kunnen we aan de slag met het verder versterken van de zaterdagmarkt.”

Het principe-ontwerp is ongewijzigd vastgesteld door burgemeester en wethouders. Het definitieve ontwerp voor de Nieuwe Markt wordt nu wederom met alle betrokkenen opgesteld. De daadwerkelijke transformatie zal dan plaatsvinden nadat de huidige parkeerplaatsen zijn gecompenseerd. Hiervoor wordt nog een parkeeronderzoek uitgevoerd en een parkeerplan opgesteld.

Wethouder Bas Wonink: “Met de herinrichting van de Nieuwe Markt, het verplaatsen van de zaterdagmarkt en het parkeerplan voor de binnenstad komen veel ambities voor de binnenstad samen. Deze ontwikkelingen zijn belangrijk voor het versterken van onze binnenstad. Het is mooi om te zien dat de belangen van ondernemers en bewoners in deze plannen samenkomen en dat er veel draagvlak is voor het resultaat.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie