Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Wat vinden betrokkenen van centrum Wilnis?
Werksessie en schouw in centrum

“Hoe zie je het centrum van Wilnis”? Dat was de eerste vraag tijdens de werksessie afgelopen vrijdag, met een delegatie van ondernemers, bewoners, vastgoedontwikkelaars en ondernemersvereniging ‘Wilnis klopt’. Adviseur Frederike Schneider: “Bij de tekeningen die de aanwezigen maakten om de vraag te beantwoorden kwam naar voren dat Wilnis twee kanten heeft. Aan de ene kant is er het mooie dorp, met winkels en andere voorzieningen en mooie oude panden. Maar aan de andere kant is er het doorgaande verkeer en de hoeveelheid geparkeerde auto’s, die het dorpse karakter van Wilnis sterk onder druk zetten.”

De sessie in Wilnis was er een van vier die we in het kader van de plannen van aanpak voor de centra van de gemeente De Ronde Venen opstellen. Na de tekenronde ging het hele gezelschap het dorp in om elkaar te laten zien waar de knelpunten zitten. Frederike: “Er werd op verschillende problemen gewezen, zoals het onderhoud van lege panden en het parkeren van auto’s, maar het ging ook over zaken zoals bebording of het straatprofiel. Uiteraard was er ook oog voor wat Wilnis mooi maakt, zoals de historische gebouwen.”

Met de input van deze sessie stellen we, net als we dat voor de andere centra van De Ronde Venen doen, een helder actieprogramma op. Met dat actieprogramma kunnen de diverse partijen gezamenlijk aan de slag om Wilnis-Centrum klaar te stomen voor de toekomst: een aantrekkelijk centrum waar het goed ondernemen en prettig wonen, winkelen en verblijven is.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie