Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Ook plan van aanpak centrum Mijdrecht gestart

DTNP stelde onlangs al plannen van aanpak op voor Wilnis en Abcoude in de gemeente De Ronde Venen. Nu gaan we aan de slag met een plan van aanpak voor Mijdrecht, in dezelfde gemeente. Doel is te komen tot een concreet toekomstbeeld voor het centrum, met duidelijke acties waar de direct betrokkenen mee aan de slag kunnen.

Pieter Bos en Ward Frielink bekeken, na afloop van de start met de werkgroep afgelopen week, het centrum uitgebreid. Pieter: “We zagen een gemêleerd dorp met een langgerekt centrum. Dit centrum bestaat uit historische bebouwing en nieuwere, planmatige voorzieningen. In de nieuwere delen zijn ook een aantal passages te vinden, de ene wat moderner of levendiger dan de andere.”

Het plan voor Mijdrecht wordt een wat uitgebreider plan van aanpak dan de eerdere twee. Pieter: “Voor Mijdrecht stellen we ook een functioneel-ruimtelijke visie op het centrum op. Zo’n visie is er nog niet, waardoor het toekomstperspectief voor de verschillende delen van het centrum onvoldoende duidelijk is. In de functioneel-ruimtelijke visie gaan we ook een duidelijke afbakening van het centrum opnemen. Die is er nu ook nog niet.”

Pieter: “Dat is dus een wat andere aanpak, maar ook hier gaan we, net als in Abcoude en Wilnis, het plan van aanpak samen met de ondernemers en vastgoedeigenaren opstellen. Begin volgend jaar gaan we samen met hen door het centrum lopen om van hen te horen hoe zij het centrum zien. We begrepen al dat er bijvoorbeeld het nodige speelt omtrent de invulling van het gemeentehuis en dat er geluiden zijn over fietsers in de winkelstraat. We zijn benieuwd welke verbeterpunten en kansen er nog meer liggen.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie